Angående mørke lyspunkter i lysløypa på Gåsbu

Postet av Hans Tore Riibe den 12. Des 2016

Jeg sendte en forespørsel til Hedmarken Turistløyper om hvorfor det er så mange mørke lyspunkter i lysløypa på Gåsbu. Til info - her er svaret jeg fikk:

Hei

Takk for din tilbakemelding.

Det er Hedmarken Turistløyper som har ansvaret for drift av løypene på Hedmarksvidda innenfor Hamar kommunes grenser.
Vår løypekjører Helge Kartomten følger opp mørke punkter til Eidsiva dersom han mener det blir for lange strekk med mørke punkter.
Styret i selskapet har bedt løypekjører om å kontakte Eidsiva dersom det er 5 eller flere mørke punkter. Så vidt jeg vet er det også lagt inn bestilling nå, men de har da tydeligvis ikke vært der og utbedret enda. Vi har dessverre ikke økonomi til å melde opp dette til Eidsiva hver gang en lampe slukner, siden det koster ekstra hver gang de blir kalt ut. Vår forening er basert på en enkel drift der vi er avhengig av støtte fra det offentlige, næringsliv og andre frivillige organisasjoner for å klare å drifte et omfattende løypenettverk.
Siden det virker som at det ikke er kjent i Hamar skiklubb hvordan løypene fra Gåsbu er driftet hadde jeg satt veldig pris på om du, som leder av turløperutvalget, kunne spre budskapet innad i egen organisasjon. I fjor fikk vi på plass en frivillig betalingsordning der man kan gi støtte til vår forening, for å sikre videre drift av løypenettet, og opprettholde den gode standarden vi har i dag. Dessverre har responsen vært noe laber. Det kan være at dette ikke er godt nok kjent men vi fikk bred omtale i fjor både i HA, Hamar Dagblad og NRK østnytt. Vi håper også medlemmene i Hamar skiklubb ser nytten av å ha et så fantastisk løypenett i egen kommune, og kanskje ønsker å støtte opp om dette. Antar at deres medlemmer er aktive brukere av løypenettet. Vi bruker nærmere 1 mill kr årlig for å kunne gi dette tilbudet til alle som er glad i å gå på ski.
Husk å tilpasse farten etter forholdene ?
Hedmarken Turistløyper