Informasjon om innføring av fluorforbud i klassene til og med 16 år

Postet av Hamar Skiklubb den 30. Nov 2018

Det som er bestemt er at forbudet gjelder alle glidprodukter som inneholder fluor.
Det er laget en liste med produkter som er uten fluor fra smøreleverandørene.
Denne vil bli oppdatert fortløpende dersom det kommer nye produkter/ nye leverandører som ønsker inn på listen.

Hvordan blir forbudet håndtert?
Det blir ikke gjennomført noen form for sanksjoner (disking eller bøter) i denne sesongen dersom fluor oppdages.
Dersom det påvises fluor på ski som blir testet, vil deltagers klubb bli informert om dette. Det vil framgå hvilken utøver som har blitt testet med fluor, og det er da ønske at klubben gir en tilbakemelding til Skiforbundet dersom de mener dette testresultatet er feil.

Hvordan er testprosedyren:
Det kan bli testing av fluor i vilkårlige renn for alle klasser til og med 16 år.
Testen skjer ved at en liten kloss med en form for teip blir plassert i glidsonen på skiene og så fjernes, før skien blir børstet et par strøk.
Klossen med testresultatet blir forseglet og merket med startnummer før den blir sendt til analyse.
Testingen kan foregå enten rett før start eller rett etter målgang. (mail fra Brit Baldishoel, NSF langrenn, 30.nov. 2018)