Ungdommens Holmenkollrenn 2016

Postet av Stig Anders Stensby den 23. Feb 2016

Holmenkollen

Lørdag og søndag gikk Ungdommens Holmenkollrenn av stabelen. UH er det største rennet for 13 og 14 åringer i Norge, og det kommer løpere fra hele landet. I helga deltok det tett på 900 utøvere.

Lørdag var det litt ufyselig vær i Holmenkollen med relativt tett snøvær og en temperatur rundt null. Det var klassisk på programmet, og smøreutfordringene var noe større enn normalt. Noen utøvere gikk med tørr voks og fikk det til å fungere, mens andre gikk med zero-ski.

Hamar SK hadde 5 utøvere til start på lørdag. I J13 var Emma Bangstad Bergersen den raskeste HSK-løperen med en 39.plass, og viser med at hun er en av de raskeste jente i Hedmark. Ane Kjærnes ble nr 158. Det deltok 209stk i klassa. I G13 gikk Vegard Ranestad inn til 91.plass, og var godt fornøyd etter rennet. I G13 deltok det 244stk. I G14 var Magnus M. Stensby raskeste HSK-løper med en 59.plass, og var 6sekunder bak målet om topp 50. Kristian Sveen var tilbake etter mange dager med sjukdom, og var relativt fornøyd med 93.plassen. I G14 deltok det 244stk.

På kvelden ble det en tur på Peppes Pizza med Vang SLF. Sosial og hyggelig kveld som skaper samhold på tvers av klubbene.

Ane og Emma - to blide og fornøyde jenter!

Søndag hadde HSK 4 utøvere til start i skøyting. Været var betydelig bedre med 3-4minus grader og litt sol. I J13 gikk Emma Bangstad Bergersen nok et godt løp og ble nr 19, og bekrefter med at hun kan gå veldig fort på ski. I G13 gikk Vegard Ranestad inn til 139.plass. I G14 gikk Magnus M. Stensby til 104.plass. G14 i Hedmark er ei tøff klasse, hvor kretsen fikk 1. og 3.plass på søndag.