Sjusjøcup 1 og KM sprintstafett

Postet av Stig Anders Stensby den 11. Jan 2015

Denne helga var det klart for renn på Rena både lørdag og søndag. Lørdag var det sesongpremiere på Sjusjøcup og sprint. Værgudene hadde bestemt seg for at lørdag skulle det snø, og det snødde. Det kom nok nærmere 20cm snø i løpet av dagen, og dette gjorde sitt til at forholdene ble meget krevende. Det var veldig bra at deltakerne og publikum kunne gå inn i en idrettshall og varme seg, se Tour de Ski eller spille fotball.

I alderen 11-16 hadde HSK hele 11løpere i A og B-finaler. Marit Sveen (J16) og Simen Syversen (G15) gikk helt til topps, og tok sine første seiere i SC. Kjempe bra! I G14 tok Petter Tajet en flott 2.plass, Jørgen Kvarstad ble nr 3 i G11, Mari Robøle Lien ble nr 4 i J15, og Emma Bangstad Bergersen ble nr 5 i J12.

Søndag var det klart for KM sprintstafett, og HSK stilte totalt 12 lag, hvor 6 av lagene kom på pallen. Sprint er en tøff øvelse, hvor hver løper går 2 til 3 etapper hver (kommer ann på alder), og det ble mange tøffe oppgjør utover dagen. HSK ble kretsmestere i K17-18 med Marit Sveen og Mathilde B. Bergersen, og i M19-20 med Mathias Sølvsberg Noren og Jørgen Hågensen. På trinn 2 på pallen og 2.plass fikk HSK 3 lag. I J11-12 ble Emma B. Bergersen og Ingeborg Nordlund nr 2, i G13-14 ble Petter Tajet og Magnus M. Stensby nr 2, og i G15-16 ble Simen Syversen og Kristoffer Kvarstad nr 2. I J15-16 kom også Mari Robøle Lien og Lotte Noren på pallen med sin 3.plass.

Gratulerer til alle deltakerne fra HSK, og ikke minst takk til de som sto for smøreservice.