HSKere på Kortvasan og Ungdomsvasan

Postet av Gudbrand Lien den 1. Mar 2016

Fredag 26. februar gikk Kortvasan av stabelen, som er et 30 km langt fra Oxberg til Mora. Lotte Sølvsberg Noren (bildet over, fra Furusjøen rundt tidligere i år) gikk her meget bra og fikk en sterk 12. plass blant alle kvinner som stilte til start (over 2500), og var nr. 5 i klasse D12-16. I samme klasse som Lotte gjennomførte også Maiken Ellingsen Kortvasan på en utmerket måte. Det samme gjorde June Hovde i klassen over.

Emil Ellingsen gikk også godt og fikk en 19. plass i klasse M17-20. I klasse H12-16 gjennomførte Njål Hovde det 30 km lange langløpet i flott stil. Anders Hovde og Trond Ellingsen gikk også rennet på en suveren måte, men måte "tåle å se noen i den yngre garde" foran seg tidsmessig på resultatlisten.

Søndag 28. februar gikk Ungdomsvasan av stabelen, som er et langløp for yngre (3-9 km avhengig av alder) i siste del av selve Vasalopptraseen. HSK har i de siste årene vært godt representert i dette morsomme skirennet. I år stilte 7 løpere fra HSK til start på Mora skistadion søndag morgen. Det var Maiken Ellingsen, Kamilla Lome, Lotte Sølvsberg Noren, Vegard Rannestad, Magnus Stensby, Kristian Sveen og Håkon Mathias Øverhaug. Her fikk alle testet sine stake-/piggeegenskaper og oppløpet på selve Vasaloppet. Magnus ble nr. 18 og Kristian nr. 21. i klasse H13-14 (7 km), og Lotte nr. 10 i K15-16 (9 km).

På bildet nedenfor ser vi bl.a. Magnus og Kristian klare til start på Mora skistadion.

Neste søndag går det legendariske Vasaloppet, som er 90 km langt og verdens største skirenn. Flere fra Hamar Skiklubb skal gå (Torleiv Yli Myre, Hans Tore Riibe, Vidar Igeltjørn og Morten E. Lund, og muligens flere), og vi vil følge spent med hvordan det går.

Resultater fra Ungdomsvasan finner du her.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.