Tour de Hedmarken 2015 med flott avslutning på Budor i dag

Postet av Gudbrand Lien den 28. Des 2015

Da er Tour de Hedmarken 2015 gjennomført. Ut fra bildet over kan en vel si at alle ble vinnere. Midt på bildet ser vi Mari Ovidia Ranestad, som kom helt oppe på en flott 3. plass i dagens løp i J11.

Til tross for dårlige snøforhold ble 3 av de 4 planlagte rennene i Tour de Hedmarken (TdH) gjennomført. I dag var det finaler på Budor (ved Budor skitrekk). Finalene, som var jaktstart i friteknikk foregikk i en 1 km lang løype. Av den grunn var løypene noe kortere enn opprinnelig planlagt. Det var en artig rundløype med utforende utforkjøringer og mange knappe svinger. Ekstra utfordrende var det at det var partier med is, og en del fall ble det. Nordbygda/Løten Ski gjennomførte arrangementet på en glimrende måte.

27 utøvere fra Hamar Skiklubb gikk dagens finalerenn i TdH. En av de sterkeste resultatmessige prestasjonene i dag stod Simen Syversen (bildet under) for ved å vinne klasse G16. Simen var 2 sekunder foran Simen Krogsti Bjørgan fra Nordbygda/Løten og sammenlagtvinner Kristoffer Alm Karsrud fra Raufoss. I denne klassen fulgte Hamarguttene Kristoffer Kvarstad og Andreas Bjørgen opp med gode løp og ble i dagens løp nr. 7 og 8. Simen fikk en flott 3 plass sammenlagt i G16 i TdH.

En annen Hamarløper som også hadde en bra dag var Mari Robøle Lien (bildet nedenfor). Hun vant dagens løp i J16, 22 sekunder foran Anette Berntsen fra Vind. Dermed vant Mari alle 3 etappene i TdH og også TdH sammenlagt.

Det var 26 HSK løpere med sammenlagtresultat i TdH. Foruten Simen og Mari nevner vi følgende som sammenlagt var blant de topp 3 i sine klasser: Mari Ovidia Ranestad (J11), Emma Bangstad Bergersen (J13), Silje Wilson (K19/20), Per Ivar Reinemo (M18) og Fredrik Helgestad (M19/20).