Ungdomsbirken 2018

Postet av Andre Kvarstad den 11. Mar 2018

Ungdomsbirken 2018 er historie og rennet ble preget av mange blide barn og ungdom og av disse 22 jenter og gutter fra Hamar Skiklubb. De største gutta satte fart allerede kl 10.00 og Kristian, Magnus og Sondre kriget om posisjoner ut fra start. For de eldste aldersgruppene er det mange som velger å stake på blanke ski. Dette har som regel sin fordel i de lange nedoverkjøringene mot Lillehammer men det kan være utfordrende å ikke ha feste i motbakkene på Sjusjøen. Her var det også lagt inn såkalte stakefrie soner som er et middel for at løperne skal følge reglene i klassisk langrenn og ikke la seg friste til skøyting. 

Videre utover dagen fulgte Håkon Mathias og Vegard i G15, Ane i J15, Anders, Henrik, Vetle, Jørgen og Isak i G14, Åste i J14, Jonathan og Audun i G13 og Mari Ovidia og Maja i J13. Til slutt nærmere kl 11.30 startet våre ferskeste ungdomsbirkebeinere Simen og Henrik i G12 samt firkløveret Maja, Emma, Emma og Signe i J12 som alle skulle gå gjennom løypa som er ca 16 km. Så vidt klubben har oppfattet fikk alle en fin reise ned mot Birkebeiner skistadion og målgangen der. 

Flere av de løperne som har gått rennet tidligere har oppnådd stor framgang fra tidligere år. Vi har løpere som har gått 5-8 minutter raskere dette året enn fjoråret. Utøverne har sikkert ulike mål for rennet og for de fleste er rennet en stor opplevelse pga mange tilskuere og konkurrenter i løypa. Egen fremgang fra tidligere år kan man også se på som et mål for dagen og dette kan også være noe å tenke over de neste årene. For gutta i G16 var dette siste året så de må nå finne seg nye renn å måle sin fremgang på.

Vi gratulerer alle løperne med en strålende innsats og ønsker dere lykke til videre med treningen.

Maja, Mari Ovidia og Åste før start.

Henrik og SImen klare til debut i Ungdomsbirken 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.