Simen og Stian viste styrke under NM i Alta

Postet av Gudbrand Lien den 8. Apr 2018

NM del 2 og Norgescupavslutning junior er nettopp avsluttet i Alta. 4 dager med konkurranser er gjennomført i storslagne omgivelser, og med flere sterke prestasjoner av våre egne utøvere.

Den som presterte best og viste styrke hele helgen var Simen Krogstie Bjørgan (bildet over). På fredagens Norgescupløp, som også var en del av NM 10 km klassisk  senior, ble Simen nr. 9 i M18 og nr. 117 blant herrene totalt. Og ikke nok med det, på søndagens NC-finale for junior, 10 km duathlon, ble Simen nr. 7. En flott sesongavslutning Simen. Sammenlagt i NC-cupen ble Simen nr. 15.

På fredag var Kristoffer Kvarstad kun 4 sekund bak Simen og gikk inn til 10. plass i M18, og nr. 125 totalt blant herrene. På samme distanse på NM på Gålå forrige år ble Kristoffer totalt nr. 222, med andre ord en flott utvikling. På søndag ble Kristoffer nr. 19 og fikk en meget sterk 5. plass sammenlagt i Norgescupen. Simen Syversen gikk ikke opp mot sitt beste på fredag, men fikk en 23. plass i M18 i dagens NC-finale og en flott 13. plass i NC sammenlagt. Både Kristoffer og Simen har gått en rekke sterke enkeltrenn i år, som bør være svært motiverende å ta med seg i når treningen til neste sesong nå snart påbegynnes.

En annen unggutt som har ved flere anledninger i år har vist en god utvikling er Reidar Aurmo i M17. På fredag ble Reidar nr. 14, på søndag nr. 18 og også nr. 18 sammenlagt i norgescupen.

På torsdag tok Fredrik Helgestad og Stian Berg en flott 18. plass for Hamar Skiklubb i sprintstafett. På fredagens 10 km klassisk var Stian nr. 86 og dermed best av Hamar løperne (15 sekund foran Simen Krogstie Bjørgan). Både Stian og Fredrik hadde et fall på fredag, som både gir tidstap og går utover rytmen.

De to bildene nedenfor viser hhv Fredrik (øverst) og Stian (nederst) fra sprintstafetten. Til venstre for Stian ser vi Johannes HK.

På lørdag stilte Fredrik og Stian på NM 50 km, og de greide seg bra. Stian gikk inn til en sterk og meget bra 39. plass. Førsteårssenior og debutant på 5-mil Fredrik greide seg også utmerket og kom topp-100 med sin 95. plass. Gratulerer gutter!

En innholdsrik skisesong er dermed slutt. Takk til utøvere for en flott sesong med mye oppturer, noen nedturer, masse moro og spenning. Takk også til trenere, smørere og annet støtteapparat som står på tidlig og sent.

På bildet nedenfor tester Simen KB, Simen S og Kristoffer ski. 

På bildet nedenfor ser vi Joakim Vika og Tor Morten Hovde (begge Mjøsski) utfører test av rill. Ikke få timer smørerne og testerne har nedlagt i vinter.

Vi er en stor flott gjeng hvor mange har fremgang, og vi bor i et område med alle fasiliteter og et godt støtteapparat på alle områder. La oss inspirere av lagbygger Marit Bjørgen inn i neste sesong ved i enda større grad jobbe sammen, pushe hverandre og ta vare på hverandre. Under mottoet "bedre sammen" gleder vi oss til neste sesong. 

På bildet nedenfor ser vi (fra venstre) Kristoffer, Simen KB, Simen S og Reidar A slappe av etter vel gjennomført sesong.

Nedenfor ser vi smørene Henrik Sørli og Jarle Thon på "vei ut av bua for denne sesongen". På vei ut treffer de Tuva Bakkemo (Gjøvik SK) som stikker innom for å takke for super smørehjelp i vinter. Takk så mye for en kjempejobb av Henrik og hans team. I forbindelse med Alta-turen rettes også en spesiell takk til Ronny Syversen og Espen Aurmo som kjørte utstyrsbilen vår tur/retur Alta med skiutstyr! 

Vi avslutter med en filmsnutt med Hamar SK glimt fra den flotte helga i Alta.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.