Skisse til treningsplan frem til Hovedlandsrennet i Stokke

Postet av Gudbrand Lien den 15. Feb 2015
Dette er utkast til treningsplan for 15-16 åringer i HSK/OIL som skal gå Hovedlandsrennet i Stokke fra fredag 27.2 til søndag 1.3. Planen er satt opp ut fra diskusjoner med Anders med flere.

UkeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag
8Vinterferie, Hvile, evt. 1 times lett joggeturVinterferie, kort-intervall, klassisk, 10*1 min, 2 minutters pause + 10 hurtighets-drag (30 meter), 1.30 tVinterferie, langkjøring rolig, fristil, 2 tVinterferie, distanse, 5 km fristil, 1.15-1.30 tVinterferie, HvileVinterferie, langkjøring rolig, klassisk, 2 tVinterferie, kort-intervall, 6/7*1 min, 2 min pause + 10 hurtighets-drag (30 meter), klassisk, 1.15 t
9HvileFelles-trening, intervall, fristil, 4*3 min, høyt tempo, 1.15 tHvileHL Stokke, gjennomgang løyper med noen få lette drag i motbakke (sprintløype) i diagonal, 0.40-0.45 t (alt. om mulig ta det før du reiser)HL Stokke, 5 km fristilHL Stokke, Sprint klassiskHL Stokke, Stafett


Det er viktig å merke at det kun er en skisse. Individuelle justeringer er sikkert lurt, og lytt til kroppen. Jeg kjenner ikke hva som er dine evt. mål med HL, mer spesifikt: satser du likt på sprint (lørdag) og normal (fredag), eller mest på ett av disse? F.eks., hvis du satser mest på fredagen ville jeg byttet ut en eller to av de klassiske øktene med skøyting. Tilsvarende hvis du legger mest vekt på klassisk sprint, vil jeg ha byttet ut en eller to av skøyteøktene med klassisk (sprint)økt(er).

Gled dere til HL, de fleste av dere kjenner løypene, og dere har gode løp tidligere i vinter. Så, se på HL som et vanlig skirenn, sørg bare for å "gjøre det du pleier" på skirenn.

Selv om det ikke er fellestreninger i vinterferien er det flott om 2 eller flere går sammen og har fellesøkter, og gjerne på øktene med høyere intensitet. Det er morsommere, og lettere å gjennomføre litt hardere økter sammen med andre.

NB! Onsdag 18.3. kl. 10.30 legges det opp til fellestrening, 2 timers rolig skøyteøkt. Fremmøte ved parkeringsplassen på Gåsbu.

HL sin hovedside finner du her.

Løyper og løypeprofiler finner du her.

Ikke vær redd for å kontakte meg, om det gjelder trening, ski/smøring eller praktiske ting med hensyn på Hovedlandsrennet. Ikke sikkert jeg har svar, men jeg kan bringe spørsmålene videre til de som muligens har svar.

Mvh
Gudbrand
Tlf. 9248 8335

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.