Flotte pretasjoner i Hovedlandsrennet i Stokke

Postet av Gudbrand Lien den 1. Mar 2015Da er Hovedlandsrennet 2015 historie. 3 dager med flotte skirenn i Stokke er gjennomført. Hamar skiklubb stilte med 7 løpere (flere forfall pga. sykdom).

Når vi ankom på torsdag ettermiddag var vi nesten skeptiske på om det kunne gjennomføres skirenn med de snø- og værforhold som rådde. Mange plussgrader og svært våt kunstsnø. Men, fredag morgen presenterte arrangøren flotte skiløyper (etter mye salting) som faktisk hold bra for alle 1200 løpere i distanserennet. Lørdag var det sprint klassisk også under gode forhold, mens på søndagens stafett var det antakeligvis verre forhold i Stokke enn i Falun.

Flere HSK løpere stod for flotte prestasjoner. Mari ble nummer 6 i J15 på fredagens 5 km fristil. Flott resultat etter målrettet trening nettopp mot dette rennet. Anine fikk en god 17. plass i J16 på fredag. Veldig sterkt med tanke på at hun ikke fant skiene sine rett før hun skulle starte, noen hadde tatt feil ski, og Anine fikk ny starttid etter sistemann i klassen, og fikk da til sammen 1 time og 30 minutters oppvarming!

Sigurd presterte årsbeste med en sterk 25. plass i G15 på fredagens fristil 5 km. Veldig bra å være "best når det gjelder" Sigurd. En annen 15 åring som også "leverte" var Simen på lørdagens sprint. Han ble nr. 24 i prologen (hvor 30 gikk videre til finaleheat), noe som var veldig sterkt levert. Ingen av de andre HSK løperne gikk videre til finaleheat, men som da var med på en artig ski-cross konkurranse.

De 4 OIL løperne som deltok, og som trener med HSK, hadde også flotte prestasjoner, hvor på individuelle distanser fremstår Lars-Haakon Kvenvolden sin 44. plass på 7,5 km fristil i G16 på fredag som den beste.

I pøsende regn og vind var det kretsstafetter på søndag. Beste Hedmarkslag ble nr. 19 i jenter og nr. 14 i gutter (og 3 lag blant de 23 beste, av 134 fullførende lag).

Hovedlandsrennet er ment å være noe utøverne ser frem til å være med på og som motivasjon for videre skigåing. Det var nettopp dette løperne fra HSK sitter igjen med etter årets Hovedlandsrenn. Løperne ser "hvor listen ligger", samtidig som de treffer nye venner, og får inspirasjon for videre aktivitet. Og vi voksne hadde noen flotte sosiale dager i smøreboden og langs skiløypa i Stokke.

Vi ser frem til neste års Hovedlandsrenn i Fauske.

Bildet over viser Andreas Bjørgen i padling opp siste bakken før mål.

Resultater finner dere her

Dronevideo fra distanserenn nedenfor (anbefales)Dronevideo fra sprint og ski-cross nedenfor (anbefales)