"Helt Konge" på Budor

Postet av Gudbrand Lien den 14. Feb 2016

Det var mørkt, det var bratt, det var (litt) kaldt, det var sol, det var langt, det var slitsomt, og ikke minst det var kjempemoro.

Dette kan vel i korte trekk oppsummere de to Sjusjøcupløpene Ottestad IL arrangere på en utmerket måte lørdag kveld og søndag på Budor. Lørdag kveld ble Budor Opp arrangert, ett bakkeløp som avsluttet med Monster-bakken i (noe) miniatyr, dvs. opp slalåmbakken på Budor. Det var en idyllisk anslutning løpene møtte inn i "Monsterbakken", som bildet nedenfor illustrerer.

Søndag ble langdistanserennet "Helt Konge" arrangert, hvor utøverne får forsøke seg i langløp i fristil. All honnør til Ottestad IL som her arrangerer skirenn litt utenom "standarden", og dermed trigger utøverne litt ekstra.

Bildet øverst viser Mari Ovidia Ranestad etter målgang lørdagskveld på toppen av slalåmbakken på Budor. Mari ga alt opp bakken, som hun vel er bedre kjent i enn de aller aller fleste, og ingen i hennes klasse greide å følge henne helt til mål, og hun havnet dermed øverste på pallen i J11.

Magnus M. Stensby (bildet nedenfor) sparte muligens litt krefter i bakken lørdag kveld, for å ha mer å gi på søndagens langløp. Det endte opp med en flott 8. plass i en velfylt og tøff G14 klasse. Magnus med flere av de i alderen 13-14 år kan glede seg til Ungdommens Holmenkollrenn kommende helg.

Lørdagens kveldsrenn var det 4. av i alt 6 Sjusjøcuprenn (3 avlyst tidligere i år pga. kulde). Sjusjøcupen er for de som er 13 år og eldre. Av topp 6 plasseringer for Hamar løperne på lørdag kom Emma Bangstad Bergersen på 2 plass (J13), Julie Neby på 6. plass (J15), Mari Robøle Lien på 1. plass (J16) og Kristoffer Kvarstad på 5. plass (G16).

Søndagens langdistanserenn var dermed det 5. rennet i Sjusjøcupen. Av topp 6 plasseringer for Hamar løperne på søndag kom Emma Bangstad Bergersen på 2 plass (J13), Mari Robøle Lien på 1. plass (J16) og Kristoffer Kvarstad på 2. plass (G16). For ung for Sjusjøcup, men likevel stor fart har Jonathan Hemb Fjeldstad hatt i hele vinter. I dag ble Jonathan nr. 3 i G11.

Sjusjøcupen avsluttes med finaler på Natrudstilen første helg i mars.


Resultater

Oppslag


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.