"Det er i motbakker det går oppover" - to NM-gull til Anine
Postet av Gudbrand Lien den 27. Mai 2019
At "det er i motbakker det går oppover" er selvsagt en sannhet med modifikasjoner. Men, noe alle vet er at de fleste idrettsutøvere både møter medgang og motgang i idrettskarrieren.
Et godt eksempel lokalt på ei som har slitt i «motbakke» i ca. 2 år, men som nå klart ser ut til å være «back in business» er Anine Lome. Som 17 åring kjempet Anine topp-10 i landet i sin årsklasse i langrenn (for Hamar Skiklubb). Hun valgte imidlertid dengang å rette sitt fokus mot orientering og fikk som førsteårs junior (dvs. som 17 åring) bl.a. en imponerende sterk 4. plass (på langdistanse) i junior-VM i orientering.
De ca. 2 påfølgende år har ikke kroppen til Anine respondert på treningen, og hun har knapt konkurrert. Anine har imidlertid hold både fokus på plass (bli god o-løper) og motivasjonen oppe, og har jobbet uhyre målrettet. Og de siste månedene har hun igjen kunne trent i større og større grad slik hun ønsker. Og «betalingen» kom raskt for hennes del. I helgen tok Anine sitt andre NM-gull for i år! Det var på sprintorientering i klassen eldre junior under NM i Nydalen. Hennes første NM-gull i år tok hun for 2 uker siden, på ultralang i Bjugn i Trønderlag.
Dette er en «solskinnshistorie» som bør være til inspirasjon og motivasjon for mange. Spesielt for de som i en eller annen form nå har møtt «veggen» og for de som evt. en gang i fremtiden møter «motbakken»🙂
Bildet over er fra premieutdelingen i Nydalen på lørdag, hvor Victoria Hæstad Bjørnstad (Fossum) fikk sølv og Ane Dyrkorn (NTNUI) bronse.
Gratulerer så mye Anine med NM gullene, og lykke til i junior-VM testløp neste helg👍
Tore Neby, velkjent både i det norske friidrettsmiljøet og det norske langrennsmiljøet, og som de senere år bl.a. har jobbet med "skadegruppa" på WANG TOPPIDRETT HAMAR har følgende kommentar om historien til Anine
"Fantastisk herlig. Og en påminnelse om at "motbakker" i ungdomsårene ikke automatisk betyr karrierestopp. Tvert i mot. Selv om motgang er frustrerende viser det seg gang på gang at disse trøblete fasene faktisk gir god læring- og nyttig erfaring/kunnskap om egen kropp. Det er fort gjort å glemme at 16-18/19-års alder kun er starten på utviklingen i utholdenhetsidrettene. Det er i 20-årene det virkelig starter. Så helt enig med det som skrives over i at dette er en inspirasjon for andre ungdommer."
En noe tilsvarende historie til Anines fra skimiljøet er Vebjørn Hegdal. Etter en svært lovende juniorkarriere var han også ute ca. 2 år, og så kom han veldig sterkt tilbake i vinter. Les mer om Vebjørn her.
Kommentarer
Logg inn for å skrive en kommentar.