Sesongen 2016/2017 igang - stor deltakelse i HA Sprinten og Ottestadrennet

Postet av Andre Kvarstad den 18. Des 2016

I helgen arrangerte vi og Ottestad de 2 første rennene i Tour de Hedmarken. Bra deltakelse fra Mjøsområdet og Sør-Hedmark samt noen slengere fra Oslo og Akershus ga gode rammer for hyggelige dager på Budor og Gåsbu. Været ig skiføret vra helt upåklagelig :-)

På lørdagens sprint stilte HSK yngres med 35 løpere på startstreken. Sprinten inneholdt prolog og finaleheat for alle i 11 årsklassene og eldre. De fleste fikk ved dette et finaleheat med løpere på tilsvarende nivå som seg selv og mestringsfølelsen ble forhåpentligvis god for alle. For de startende i klassene 8-10 år fikk alle et heat mot andre barn på samme alder.

Løypa var lagt med en motbakke etter start og en fin nedoverbakke før innspurten mot mål. De fleste i klassene under junior valgte festesmurning. Det ble like forhold for alle og stemningen var god blant utøvere og publikum. Mange fine heiarop hørte vi langs løypa :-) Det er gledelig å se at vi har med både førstegangsløpere og løpere som har vært med i mange år :-) Jeg har lagt med noen stemningsbilder fra arrangement.


På søndag var det Ottestadrennet på Gåsbu. Vi stilte med 27 løpere, noen færre enn påmeldte delvis grunnet sykdom. Rennet ble arrangert i friteknikk og barn i alderen 8-12 år startet parstart mens 13 år og eldre startet i fellestart hvor startrekkefølgen var vilkårlig trekt. Noen aldersklasser var store og G13 telte 48 startende. Gutteklassene særskilt er store i alderen 12-15 år og dette stiller krav til andre ferdigheter som å beherske det å gå i felt med mange andre. Virket som alle klarte dette på en god måte og denne dagen viste seg også å bli en dag med gode opplevelser på skiarenaen.

Resultater fra rennene finner dere på www.tourdehedmarken.no.

Lykke til videre i skisesongen og håper vi får like gode skiopplevelser som denne helgen.

Sportslig hilsen André


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.