Hamar sprintcross 7. januar i Ankerskogen, med NRK Superlørdag

Postet av Hamar Skiklubb den 17. Nov 2022

Den 7. januar arrangeres Hamar sprintcross på Greveløkka/i Ankerskogen. Dette er et sprintrenn i fristil med flere innlagte skicross elementer for de i alderen 8-16 år.


Informasjon/PM til utøvere/støtteapparat

På linken nedenfor finner du PM, som utøvere/støtteapparat med fordel bør lese

Informasjon til løpere og støtteapparat_2023_3.pdf

Resultatlista finner du her: Resultatliste Hamar Sprintcross 2023.PDF.pdf


Startopplegg for Sprintcrossen

For klassene 8-10 år er det 2 heat (alle går to ganger hver). 

For klassene 11-16 år benyttes "Akershusmodellen". Her starter sprinten med innledende prolog. De 12 beste fra prolog i hver klasse går videre til semifinaler. De 3 beste i hver av de 2 semifinalene går til finale. De med plassering 13 og utover fra prolog havner i plasseringsheat, hvor plassering fra prolog bestemmer hvilket plasseringsheat (plasseringsheat 1 for de med prolognummer 13-18, osv.). Dvs., alle får gå minst 2 ganger hver. For de i alderen 8-10 år er løypa på 785 m. De i alderen 11-12 år går en runde på 785 m og alderen 13-16 år går en runde på 1150 m.

Det er også (litt forenklet) kombinertrenn på programmet. Her vil start og mål være på samme sted som de som går sprintcross. Men på runden gjennomfører de i kombinert også ett hopp.

Startliste finner du Startliste Hamar Sprintcross 2023_4.pdf

Nedenfor er tidsplan (utover prologtider (som fremgår av startliste)

   

Dette blir show og moro - noe du ikke bør gå glipp av ...

Arrangementet vises på NRKTherese Johaug og Ida Nysæter Rasch kommer. Fantorangen kommer. NRKsuper vil være tilstede og ha eget sceneshow med blant annet "bli med dansen" og Fantorangen, dette gjennomføres også på Greveløkka kl.15:00. I tillegg til skirenn/skicross blir det bl.a. kombinert, hopprenn, hockeykamp, kunstløpoppvisning, svømming. Vi håper å se også deg! Sendingen på NRK blir en del av Superlørdag. På kvelden er det Idrettsgallaen i CC Amfi (OL amfien) på Hamar. 


Generelt om arrangementet

Hamar Skiklubb er arrangør, basert på forespørsel fra Hedmark Idrettskrets/Idrettsgallaen. Deler av arrangementet vil bli sendt på NRK Superlørdag. Dvs, her ligger det til rette for "reprise" fra vår svært vellykkede Bysprint 4. januar 2020, som også ble overført på NRK.

Hele arrangementet vil foregå på Greveløkka og i Ankerskogen. Det har før snøen kom vært jobbet, i regi av Hamar kommune og Hedmark skikrets, med å utbedre anlegget ved Greveløkka, slik at anlegget nå er enda bedre (enn tidligere) med tanke på skileik, hopp m.m. Det er også blitt produsert kunstsnø, slik at gode skiforhold er sikret.

Bildene nedenfor vises skisser av stadion:


Kort videoglimt fra trening i skianlegget tirsdag kveld 3.1.:


Arrangørstab

Ingrid Robøle er rennleder, Marianne Myklebust er assisterende rennleder og løypesjef, Erik Neby er arenasjef, Gudbrand Lien er tidtakersjef/kommunikasjonsansvarlig og Camilla Rustadbakken Berg er markedsansvarlig. TD er Jan Olav Andersen, og ass. TD er Nils Tore Aamodt.

dugnadsliste


For påmelding til rennet

Link til terminlista for og påmelding til rennet finner du her.


Tidligere glimt

For de som ønsker å mimre, kikke på glimt fra Bysprinten på Stortorget i 2020, så finner dere opptak av NRK-sendinga her:


      


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.