Løypene i Ankern er åpnet - kortreist skiglede❄️👍

Postet av Hamar Skiklubb den 23. Des 2022

En flott førjulsgave til alle skiglade i Hamar: skiløypene/skicrossløypene ved Greveløkka og i Ankerskogen er nå åpne og bare å ta i bruk! Grip muligheten til skiglede i nærområdet. Det er 3 alternative lengder. En hovedrunde på 1350 m. Det er videre laget to overganger, slik at vi også får en runde på 1000 m og den korteste på 800 meter. Det er tilrettelagt for skøyting, samt lagt et klassisk spor på siden. Et lengre parti av løype inneholder en morsom orgeltramp. Løypene er sikkert med nett og stolper er polstret. Skiløypene er trygge å benytte. Det er også muligheter for å sveve noen meter i den lille hoppbakken på Greveløkka.   

En iherdig gjeng med løypekjørerne Kolbjørn Henjum, Bjørn Brynhildsvold, Per Arne Reinemo og Magne Haugsveen (som bidrog fra Ottestad IL) og entreprenører som har kjørt ut snø har stått på veldig de siste dagene. Godt geleidet av Marianne Myklebust, som er arkitekten og pådriver'n for å få gode skiforhold i Ankern. En stor stakk også til Hamar kommune og Hedmark skikrets, som i stor grad har bidratt å få dette realisert.


Gående skal ferdes til høyre, skiløypa ligger til venstre. Det settes spor til venstre, midt i traseen er det skøytespor, og gående går helt til høyre i traseen. Viktig at skøyteløype får være for skiløpere og at de gående holder høyre. Dette blir til glede for alle brukere av vinter traseene i Ankerskogen.

Så, her er det bare å gripe mulighetene!

Minner også om Hamar Sprintcross lørdag 7. januar, som blir en del av Superlørdag på NRK i Ankerskogen. Mer info her.


Med ønske om en God Jul!

Hilsen Hamar Skiklubb
Snart snø i skileikanlegget i Ankern

Postet av Hamar Skiklubb den 18. Des 2022

Siden torsdag har det vært full aktivitet på Greveløkka og i Ankerskogen med snøproduksjon og utkjøring av denne. Det betyr, om ikke lenge skal det nye/utvida skileikanlegget kunne tas i bruk. Skicrossløypa på litt over 1 km snølegges også. Så her er det bare å glede seg.

Per Arne Reinemo, Kolbjørn Henjum og Bjørn Brynhildsvold har de siste dager byttet på å kontinuerlige følge med og foretatt nødvendige justeringer for å holde snøkanonene i gang. 2 snøkanoner er blitt benyttet, som under optimale forhold (kald) produserer 80 m^3 med snø per time. 

Bildet nedenfor viser noen av de første lass med snø som ble kjørt ut lørdag kveld.

Nedenfor ser vi lass med snø legges på rekke og rad langs isen på Greveløkka. 

Så fort snølassene er på plass kommer gravemaskina og jevner ut og lager en fin snøsåle.

Snøsålen som legges er ca. 40 cm tykk. Det legges et såpass tykt lag, slik at snøen skal forhåpentligvis bli liggende også om det kommer en mildværeperiode eller to... Vårt håp er å ha skiføre på Greveløkka og Ankerskogen utover hele vinteren.

Nedenfor ser vi gjengen som har stått for utkjøring og planering av snøen (fra firmaet til Arben)

Tusen takk til Hamar kommune som har bevilget penger til alt grunnarbeidet som er blitt utført samt at de støtter snøproduksjonen som en del av Superlørdag/Idrettsgallaen.Og takk til Marianne Myklebust som både på vegne av klubben og Hedmark Skikrets har gjort en kjempejobb i planleggingen av anlegget og som også er med og følger opp at jobben som utføres gjøres "etter boka":)
Måkedugnad Gåsbu - forberedelse skirenn TDH (HA-sprinten og Ottestadrennet)

Postet av Hamar Skiklubb den 12. Des 2022

 Måkedugnad Gåsbu: Tirsdag kl 18.00-

For å gjøre forholdene så gode som mulig til helgas 2 renn på Gåsbu trenger vi mer snø inn i skiløypene.

Dette vil også gjøre forholdene bedre for treninger fremover i anlegget.

Ta med snøskuffe/snørydder. Gjerne stor type.

Vi håper så mange som mulig kan være med på dette.  

Mvh

Frode Haugli

Rennleder HA-sprinten

Tlf 47 25 95 83

 

Tross motgang - Kristoffer satser friskt videre👍

Postet av Hamar Skiklubb den 21. Nov 2022

Kristoffer Kvarstad har i flere år vært en av Hamar Skiklubbs mest markante utøvere. Han har en rekke sterke prestasjoner, både som yngres-, junior- og seniorutøver. Samtidig har han møt på flere nedturer. Likevel, "kursen" for å oppfylle sine drømmer står ved lag. Les dagens leseverdige oppslag i Hamar Arbeiderblad nedenfor:Sidene nedenfor gir kanskje bedre lesbarhet:
Hamar sprintcross 7. januar i Ankerskogen, med NRK Superlørdag

Postet av Hamar Skiklubb den 17. Nov 2022

Den 7. januar arrangeres Hamar sprintcross på Greveløkka/i Ankerskogen. Dette er et sprintrenn i fristil med flere innlagte skicross elementer for de i alderen 8-16 år.


Informasjon/PM til utøvere/støtteapparat

På linken nedenfor finner du PM, som utøvere/støtteapparat med fordel bør lese

Informasjon til løpere og støtteapparat_2023_3.pdf

Resultatlista finner du her: Resultatliste Hamar Sprintcross 2023.PDF.pdf


Startopplegg for Sprintcrossen

For klassene 8-10 år er det 2 heat (alle går to ganger hver). 

For klassene 11-16 år benyttes "Akershusmodellen". Her starter sprinten med innledende prolog. De 12 beste fra prolog i hver klasse går videre til semifinaler. De 3 beste i hver av de 2 semifinalene går til finale. De med plassering 13 og utover fra prolog havner i plasseringsheat, hvor plassering fra prolog bestemmer hvilket plasseringsheat (plasseringsheat 1 for de med prolognummer 13-18, osv.). Dvs., alle får gå minst 2 ganger hver. For de i alderen 8-10 år er løypa på 785 m. De i alderen 11-12 år går en runde på 785 m og alderen 13-16 år går en runde på 1150 m.

Det er også (litt forenklet) kombinertrenn på programmet. Her vil start og mål være på samme sted som de som går sprintcross. Men på runden gjennomfører de i kombinert også ett hopp.

Startliste finner du Startliste Hamar Sprintcross 2023_4.pdf

Nedenfor er tidsplan (utover prologtider (som fremgår av startliste)

   

Dette blir show og moro - noe du ikke bør gå glipp av ...

Arrangementet vises på NRKTherese Johaug og Ida Nysæter Rasch kommer. Fantorangen kommer. NRKsuper vil være tilstede og ha eget sceneshow med blant annet "bli med dansen" og Fantorangen, dette gjennomføres også på Greveløkka kl.15:00. I tillegg til skirenn/skicross blir det bl.a. kombinert, hopprenn, hockeykamp, kunstløpoppvisning, svømming. Vi håper å se også deg! Sendingen på NRK blir en del av Superlørdag. På kvelden er det Idrettsgallaen i CC Amfi (OL amfien) på Hamar. 


Generelt om arrangementet

Hamar Skiklubb er arrangør, basert på forespørsel fra Hedmark Idrettskrets/Idrettsgallaen. Deler av arrangementet vil bli sendt på NRK Superlørdag. Dvs, her ligger det til rette for "reprise" fra vår svært vellykkede Bysprint 4. januar 2020, som også ble overført på NRK.

Hele arrangementet vil foregå på Greveløkka og i Ankerskogen. Det har før snøen kom vært jobbet, i regi av Hamar kommune og Hedmark skikrets, med å utbedre anlegget ved Greveløkka, slik at anlegget nå er enda bedre (enn tidligere) med tanke på skileik, hopp m.m. Det er også blitt produsert kunstsnø, slik at gode skiforhold er sikret.

Bildene nedenfor vises skisser av stadion:


Kort videoglimt fra trening i skianlegget tirsdag kveld 3.1.:


Arrangørstab

Ingrid Robøle er rennleder, Marianne Myklebust er assisterende rennleder og løypesjef, Erik Neby er arenasjef, Gudbrand Lien er tidtakersjef/kommunikasjonsansvarlig og Camilla Rustadbakken Berg er markedsansvarlig. TD er Jan Olav Andersen, og ass. TD er Nils Tore Aamodt.

dugnadsliste


For påmelding til rennet

Link til terminlista for og påmelding til rennet finner du her.


Tidligere glimt

For de som ønsker å mimre, kikke på glimt fra Bysprinten på Stortorget i 2020, så finner dere opptak av NRK-sendinga her:


      
Velkommen til Miljøsamling!

Postet av Hamar Skiklubb den 26. Okt 2022

 Vi ønsker alle hjertelig velkommen til årets miljøsamling på Skeikampen 2.-4. desember! I år gjennomføres samlingen i sammen med Vang Skiløperforening. Dette er en flott anledning til å knytte nye vennskap og bekjentskaper! Vi håper også i år på gode snøforhold og mange gode preparerte løyper. Vi skal bo på Thon Hotel Skeikampen. https://www.thonhotels.no/hoteller/norge/skeikampen/thon-hotel-skeikampen/

 

For barna legges det opp til to treningsøkter lørdag og en økt søndag. Vi håper også på å få til smørekurs og teknikk-økt for voksne dersom det er ønske om det. Påmelding til dette sendes: mrakneru@hotmail.com. Ellers vil det bli felles bespisning og mye sosial moro.

 

Vi har reservert til ca. 130 pers, og regner med at det vil holde. Skulle det bli fult, vil prinsippet om førstemann til mølla gjelde.  Påmelding er bekreftet og bindende ved innbetaling til kontonummer: 1800.14.57515

(Ved eventuell kanselering må denne sendes innen 14 dager før oppholdet)


Påmeldingsskjema: https://forms.office.com/r/WYWW2Kynv7

 

Frist for påmelding og betaling er 15. november.

 

Mer info og program om miljøsamlingen vil bli formidlet ca. 2 uker før samlingen. Programmet blir ganske likt fjorårets program, det kan du se her, men det kan bli endring i tider.

 

Pris for helpensjon på Thon hotell Skeikampen per person per døgn:

 Barn til og med 12 år: 550,- per døgn.

 Barn/ungdom 13 – 16 år: 750,- per døgn.

 Voksen: 1100,- per døgn.

 

Det er holdt av rom med 2, 3, 4, og 5 senger. Det kan også være mulighet i leiligheter ved hotellet.

Omkjøring for de som skal til Gubbestua frem til desember

Postet av Hamar Skiklubb den 24. Aug 2022


HA melder: 

Beboere ned mot Jessnes må klare seg med omkjøring i lang tid.

Et steinkast fra kommunegrensa mellom Hamar og Ringsaker utføres det i disse dager anleggsarbeid.

Det dreier seg om strekningen mellom Østre Alu/Limhusvegen og Gubbestuvegen på Jessnesvegen.

Det er Hias og Hamar kommune som legger nye vann- og avløpsledninger langs vegen. Vegen vil bli åpnet igjen når anleggsarbeidene avsluttes i desember.

For beboere på strekningen vil atkomsten opprettholdes. Østre Alu og Limhusvegen vil ha adkomst fra Hamar i hele perioden (stengt mot Jessnes).

Gubbestuvegen og Montessori-skolen får adkomst fra Jessnes. Jessnesvegen åpnes for trafikk fra Hamar til eiendommer fortløpende etter hvert som anlegget bygges nordover. Omkjøring via Frøbergvegen vil bli skiltet.

Arbeidet med å etablere ny hovedvannledning i Jessnesvegen startet opp i slutten av mai. Det skal etableres ny hovedvannledning på strekningen fra grensa mot Ringsaker kommune (krysset Kårtorpvegen – Jessnesvegen) til innkjøringen til Hedmarkstoppen høydebasseng.

– Vi beklager ulempene som prosjektet medfører, skriver Hias i pressemeldingen om arbeidet.
Årsmøte i Hamar Skiklubb mandag 21. mars kl 19:00 på Gubbestua

Postet av Hamar Skiklubb den 13. Mar 2022


Styret viser til utsendt innkalling, og minner nå om årsmøtet i Hamar Skiklubb MANDAG DEN 21. MARS KL. 19:00 på Gubbestua (Gubbestuvegen 6, 2315 Hamar).

Fullstendig saksliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene på hjemmesiden under fanen "Klubben" under punktet "Årsmøte" / "2022" i løpet av morgendagen.

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst èn måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov §5 til §8.

VELKOMMEN TIL ÅRSMØTET!
Jr/sr-utøvere må sette seg opp på dugnad innen torsdag 25. februar på Stenfjellhytta

Postet av Hamar Skiklubb den 22. Feb 2022

Til alle aktive løpere i junior- og seniorgruppa!

I henhold til de øknomiske retningslinjene må dere stille på en vakt på Stenfjellhytta for å få økonomisk støtte til samlinger/renn/trener etc. Derfor ber vi nå om at dere innen torsdag 25.februar setter dere opp på en vakt (alternativt foreldre/søsken etc). Hvis dere ikke selv setter dere opp, har utvalget bestemt at vi setter dere opp.

Det er sendt ut mail til alle medlemmer om dugnad på Stenfjellhytta til vinteren, men for de som ikke har sett/lest mail, legger vi også ut samme info og påloggingslink til dugnaden her på hjemmesida og FB-gruppene. 

Her er påmeldingslinken

Og her er det som ble skrevet i mailen til dere: E-post for Azets - Dugnadsinnkalling Stenfjellhytta 2021_2022.pdf

Velkommen til dugnad på Stenfjellhytta! Lurer dere på hva jobben innebærer, ta for eks kontakt med Fredrik og Stian som har stilt opp flere ganger på Stenfjellhytta. Flott vertskap!

Innkalling til årsmøte i Hamar Skiklubb

Postet av Hamar Skiklubb den 21. Feb 2022

Styret i Hamar Skiklubb innkaller til årsmøte mandag 21. mars 2022 kl. 19:00.
Alle dokumenter i forbindelse med årsmøtet vil bli lagt ut under menypunkt "Årsmøter" / "2022". Fullstendig saksliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig senest en uke før årsmøtet.
Velkommen til smørekurs!

Postet av Hamar Skiklubb den 17. Jan 2022

Smørekurs med Stein Olav Snesrud tirsdag 18. januar hos Sport 1 Superstore Hamar. Dette er er kurs for både ferskinger og viderekommende til inntekt for en meget god sak.  Regner med at hver del vil ta fra 1-1,5 time. 

Stein Olav Snesrud burde være et kjent navn for de fleste som er inne i skisporten, men kan nevne at han for tiden er smøresjef for langrennslandslaget og at han tidligere har vært personlig smører for både Petter Northug og Heidi Weng. Så her er det virkelig mulighet til å lære av kanskje den råeste i bransjen.

Velkommen til Sport 1 Superstore Hamar tirsdag 18. januar kl. 18.00