Velkommen til Hamar Skiklubb!

Postet av Hamar Skiklubb den 1. Des 2023

Ekte skiglede er så mye. Det er gnistrende føre på godt smørte ski. Det er friske eplekinn og friluftsmagi. Det er å beherske teknikk og det er lek og sprell sammen med andre. Det er nye løyper, nye rekorder og ikke minst nye venner! Og disse fine opplevelsene vil vi gjerne dele med enda flere. Både med deg som er liten og vil leke, med deg som er litt større og vil trene med andre, med deg som vil satse og med deg som vil beholde skigleden livet ut.


Livslang skiglede

Hamar Skiklubb består av medlemmer i alle aldre og engasjerte gode trenere, som alle har til felles at vi er ordentlige skientusiaster. Vi er lykkelige når snøfillene begynner å dale i november, og priser oss heldige med mange flotte og snørike nærområder å boltre oss på. Uansett liten eller stor, så er målet vårt å gi gode opplevelser året rundt i frisk luft og i godt selskap.


Skaper de gode opplevelsene sammen

Ingrid Robøle er leder i Hamar Skiklubb, og sier at trivsel, tilhørighet og trygghet er viktige og samlende verdier for alle de 350 medlemmene som klubben i dag består av. – Ski er noe som kan berike livet ditt fra barndommen og helt frem til pensjonstilværelsen, og på veien tar du med deg mange positive egenskaper. Man lærer å være del av et miljø, sette seg mål og jobbe strukturert, og dette er fin lærdom fra idretten som man kan ta med seg videre inn i studier og arbeidsliv. Dessuten slår vi et slag for utendørs folkehelse og legger til rette for at barn fra de er små skal få oppdage gleden av å være ute i naturen, forteller Ingrid, og legger til at treningene ofte avsluttes med god felles kveldsmat rundt bordet. 

Send oss gjerne en mail dersom du vil komme og prøve deg hos oss, eller meld deg inn her

 

Skal være et rimelig tilbud for medlemmene

Hamar Skiklubb er opptatt av at langrenn skal være et tilbud for alle, og jobber derfor aktivt for å holde kostnadene nede for medlemmene sine. – Vi vil virkelig ikke at økonomi skal stå i veien for skigleden, dette skal være et tilbud for alle. Derfor arrangerer vi byttedager, har egne bruktsider for klubben og vi har kjøpt inn både ski og rulleski for felles bruk til de som vil komme og prøve seg litt før de melder seg inn i klubben. Vi har en sterk dugnadsånd og sammen sørger vi for god smørehjelp til alle renn. Vi arrangerer også sommerskiskole hvert år for barn mellom 10 og 16 år til en lav pris sammenlignet med andre tilbud, og er ellers opptatt av å benytte oss av kortreist trening ved å bruke områdene rundt oss, som for eksempel Hamar rulleskipark på Stavsberg.

 

Lek og sprell for de minste skistjernene

– I tillegg har vi også et gratis opplegg for de minste i vakre og sentrale Ankerskogen, der vi etter jul inviterer til tre kvelder med skileik for de som er 4 år og eldre. Og du trenger ikke være medlem for å bli med! Målet er simpelthen at det skal myldre av små glade skientusiaster disse kveldene. Vi gleder oss alltid veldig mye til dette, og kommunen hjelper oss med å produsere snø som skal sørge for rom og plass til både basing, lek og gjerne også litt øving.


Et bredt organisert treningstilbud fra skolealder

Hamar Skiklubb har et bredt treningstilbud til de over 8 år. Fra 12 år og oppover begynner også et strukturert samarbeid med de andre klubbene i nærområdet. Ansvarlig for yngres i Hamar Skiklubb, Hans Martin Raknerud, mener at samarbeid på tvers av klubber er et svært viktig ledd i å skape et best mulig skimiljø. – I SamSki og 3Ski samarbeider vi med Vang og Ottestad, samtidig som Hamar Skiklubb som helhet også samarbeider med andre klubber. Når man trener sammen så blir man kjent på tvers og det skapes et fint fellesskap. Derfor er dette noe vi er veldig opptatt av. Yngres består av utøvere mellom 8-16 år. – Her foregår det skitreninger og aktiviteter i bredt spenn, tilpasset hver aldersgruppe, hovedsakelig fordelt på to og to år i alder. Vi er 2-3 voksne per gruppe og arrangerer skitreninger og legger til rette for at medlemmene får muligheten til å delta på de klubbrennene de selv vil. Vi oppholder oss for det meste i nærmiljøet, som Furuberget, Ankerskogen, Gåsbu og på Stavsberg rulleskianlegg i sommerhalvåret, forteller han.

 

Juniorgruppa – 17 år og eldre

André Kvarstad er leder for juniorgruppa, som består av utøvere fra 17-år og oppover. – Som leder på vegne av disse aktive og engasjerte ungdommene, så er jobben vår å tilrettelegge trening ut fra nivå og behov. Det er viktig å skape et treningsmiljø de trives i, der de har det gøy og ikke minst der de føler at de blir tilbudt et godt opplegg som skaper personlig utvikling. I denne gruppen finnes både de som satser, og de som ikke gjør det, så spennet er stort. Her skal vi rett og slett tilby trening og fellesskap både for verdensmesteren og kretsrennutøveren! De fleste har gått gradene fra de var små, og noen er tilflyttere til Hamar. Vi organiserer treninger og renn med naboklubbene slik at de sammen blir et sterkt fellesskap og et større miljø, får tilgang på flere dyktige trenerressurser og ikke minst et godt og tilrettelagt treningstilbud. Juniorgruppa er et godt bevis på at Hamar Skiklubb følger deg gjennom livet, sier André.

 Les mer om Hamar Skiklubb, aktiviteter og treningstider her
Utvalgte skirenn yngres

Postet av Hamar Skiklubb den 29. Nov 2023


Sesongen med skirenn er snart i gang. Første renn i Hedmark Skikrets er Sjusjørennet 10.12.23.

Hamar Skiklubb Yngres utvalg dekker startkontingenten til alle terminfestede kretsrenn i Hedmark Skikrets for medlemmer i aldergruppa opp til 16 år. For aldersgruppa opp til og med 12 år har vi utarbeidet en liste med utvalgte skirenn, men det er mulig å gå både flere og færre skirenn. I løpet av en sesong er det mange artige konkurranser som sprint, distanse skicross, teamstafett, stafett osv. 


Bli med på skirenn! 
Påmelding Miljøsamling 1.-3. desember

Postet av Hamar Skiklubb den 22. Okt 2023


Hotellet melder om kjempefine forhold. Det er påmeldt 63 deltakere, noe som er veldig bra! Mange barn og ungdommer. Om noen som ikke er påmeldt likevel kan delta, send e-post til mrakneru@hotmail.com, så sjekker vi med hotellet om det er mulig. 


Program for samlingen:

Program


Vi ønsker alle hjertelig velkommen til årets miljøsamling på Skeikampen 1.-3. desember! Vang Skiløperforening er invitert med, så dette er en flott anledning til å knytte nye vennskap og bekjentskaper! Vi håper også i år på gode snøforhold og mange gode preparerte løyper. Vi skal bo på Thon Hotel Skeikampen.


 https://www.thonhotels.no/hoteller/norge/skeikampen/thon-hotel-skeikampen/

 

For barna legges det opp til to treningsøkter lørdag og en økt søndag. Ungdommene vil også ha en treningsøkt fredag. Vi legger opp til en kort presentasjon for å bli kjent fredag kveld, og Quiz på lørdag. Ellers vil det bli felles bespisning og mye sosial moro. Samlingen er fra fredag til søndag, men det er også mulig å komme opp lørdag morgen. Barn/ ungdom kan reise alene dersom de er trygge på det. 

 

Påmelding er bekreftet og bindende ved innbetaling til kontonummer: 1800.14.57515

(Ved eventuell kanselering må denne sendes innen 14 dager før oppholdet)


Påmeldingsskjema: https://forms.office.com/r/PpZx7xtD4R?origin=lprLink

Frist for påmelding og betaling er 15. november.

 

Mer info og program om miljøsamlingen vil bli formidlet ca. 2 uker før samlingen.

 

Hamar Skiklubb ønsker å prioritere denne samlingen og rabatterer derfor prisene for barn og ungdom. Pris for helpensjon på Thon hotell Skeikampen for medlemmer i Hamar Skiklubb:

 Barn til og med 12 år: 450,- per døgn.

 Ungdom 13 – 16 år: 700,- per døgn.

 Voksen: 1010,- per døgn.

 

Prisen er for frokost, lunsj og middag. Eventuelle mellommåltider betales direkte til hotellet. Det er holdt av rom med 2, 3, 4, og 5 senger. Det kan også være mulighet i leiligheter ved hotellet.

Trenger du nytt klubbtøy i høst? Bestillingsfrist 11. september

Postet av Hamar Skiklubb den 3. Sep 2023

Da åpner vi for ny runde med bestilling av klubbtøy. Fristen er 11.september, og levering er i uke 43. Vi vil også komme med en ny runde i oktober.


Praktisk info fra Trimtex:

Du kan nå logge deg inn på deres nettbutikk ved å klikke på denne LINK [trimtex.no] 
 
Du kan også logge deg inn ved bruk av teamkode: HamarSkiklubb23
 
Etter bestilling vil du motta en ordrebekreftelse på mail.
 
Her [trimtexcustom.no] er en guide som viser hvordan man logger inn.
 

 
Nytt tilbud for parautøvere - stor takk til Gry Karina som er ildsjelen bak prosjektet!

Postet av Hamar Skiklubb den 15. Mar 2023


Høsten 2020 tok 2-3 engasjerte foreldre (med Gry Karina Kjølle i spissen) til barn med funksjonsnedsettelse kontakt med leder i Hamar Skiklubb. Ønsket var å få til et tilbud for barn med funksjonsnedsettelse i alderen 12 år og eldre. Hovedstyret i HSK gikk i oktober 2020 inn for å sette i gang et tilbud for barn i alderen 12 år og oppover. Gry Karina Kjølle, hovedansvarlig for trenerressursene, er behjelpelig med koordinering av kontakt mellom foreldre og trenere, bistår på treninger ved behov og diverse administrasjon av søknader for parautøverne. Dette initiativet har nå resultert i ett prosjekt som skal inkludere mange idretter, midler er gitt fra Sparebankstiftelsen og en prosjektleder er nå ansatt i 70 % stilling i HIL. Fantastisk - gratulerer til Gry Karina og alle andre som har stått på!

 Les hele saken i HA:  https://www.h-a.no/mange-i-denne-gruppen-blir-staende-utenfor-en-ressurssterk-familie-kan-ordne-det-men-ikke-alle-er-i-den-kategorien/s/5-139-1152105


Gry Karina Kjølle (i midten) sammen med trener Liv Tone Heramb til venstre og leder Ingrid Robøle til høyre

Kong Haralds Ungdomsstafett 2023

Postet av Hamar Skiklubb den 11. Mar 2023


Henrik Sebastian Jensrud og Sturla Dahl Bøhleng representerte lørdag Hedmark Skikrets i Holmenkollen under Kong Haralds Ungdomsstafett 2023. Hedmark Skikrets stilte med to lag, og Henrik og Sturla ble tatt ut med utgangspunkt i tidligere prestasjoner gjennom sesongen. Kong Haralds Ungdomsstafett arrangeres årlig som en MIX stafett for 15 og 16 åringer. Stafetten ble gitt i «gave» til Kongen i forbindelse med hans 80 års dag 21.02.17. Ungdomsstafetten arrangeres samme helg som verdenscupen i Holmenkollen. Hedmark sine to lag endte på 6 og 16. plass. Vi gratulerer med deltakelse og strålende innsats!
Årsmøte mandag 20.mars kl 18.00 på Gubbestua

Postet av Hamar Skiklubb den 2. Mar 2023

Til medlemmene i Hamar Skiklubb 28. februar 2023


ÅRSMØTE

Styret viser til innkalling lagt ut 17. februar 2023 på skiklubbens hjemmeside. Vi minner om

årsmøte i Hamar Skiklubb mandag den 20. mars 2023 kl. 18:00 på Gubbestua

(Gubbestuvegen 6, 2315 Hamar).

Fullstendig saksliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene på

hjemmesiden til Hamar Skiklubb under fanen «Klubben» under punktet «Årsmøter» /

«2023» senest èn uke før årsmøtet.

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av skiklubben i minst èn

måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For

mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov §5 til §8.

VELKOMMEN TIL ÅRSMØTET!

PS: ønsker du å være med i ett utvalg eller lyst på andre verv, ta gjerne kontakt med valgkomiteen ved Espen Almlid, tlf 91821150.

Med vennlig hilsen

Styret

Rapport fra Hovedlandsrennet 2023, Meråker 24.-26. februar

Postet av Hamar Skiklubb den 1. Mar 2023

Forfatter: Erik Bøhleng

Hamar skiklubb hadde med 4 utøvere til Hovedlandsrennet (HL) i Meråker. Det var Kristin Syversen (J16), Henrik Sebastian Jensrud (G15), Erik Stramrud (G16) og Sturla Dahl Bøhleng (G16).  Fra Hedmark skikrets stilte vi med 38 utøvere og totalt var det ca. 800 stk. fra hele landet. 

Vi fikk tre fantastiske renn dager i Trøndelag og unngikk heldigvis det verste av Trønderværet. For første gang testet Norges Skiforbund lik smøring for alle. Et par ski for hver utøver ble levert inn dagen før og all glider smurning ble gjennomført likt for alle utøverne. Utover litt startproblemer torsdag kveld fungert dette veldig bra. Håper denne løsningen vil bli videreført! 

Det var flotte forhold fredag med skicross og sprint. Skicross var for første gang en offisiell øvelse i HL. Kristin gikk inn til 85. plass, Henrik fikk en flott 4. plass, Erik fikk en 63. plass og Sturla 8. plass. Henrik gikk videre fra prologene og klarte nesten å kvalifisere seg til semifinale med 3. plass i sitt heat. En super innsats av våre! 

Lørdag var det duket for klassisk 5 km og 7,5 km (G16). Det ble enkle smøreforhold og alle utøvere fikk flotte ski, like forhold og en fin skiopplevelse. Våre utøvere leverte flotte løp i tøffe løyper i Meråker. Kristin fikk 108 plass, Henrik 12. plass, Erik 157. plass og Sturla 43. plass.  

Søndag sto stafett på programmet, noe som er høydepunktet i HL. Trønderværet slo til med regn/sludd og null grader. Smørerne fikk mer å bryne seg på, men løste oppgaven med glans. Det var 70 jentelag på startstreken (4 stk fra Hedmark) og 101 guttelag (4 stk fra Hedmark). Utrolig, men sant gikk begge startene i stafetten veldig fint for seg uten noen fall eller stavbrekk. Alle våre løpere gjennomførte supre etapper på sine lag og alle løftet seg litt ekstra på stafetten.  

Hovedfokus på HL er skiglede, trygghet og miljøbygging! Dette fikk Hedmark skikrets og utøverne til på en veldig bra måte med hovedleder Astrid Hermansen i spissen. Vi var også så heldig å ha med Anita Moen som motivator og rådgiver under hele HL.  De aller fleste fra Hedmark skikrets bodde samlet på Scandic hotell Hell og sosialisering mellom utøvere intern i Hedmark og med andre kretser var hoved aktiviteten på hotellet.  

Vi håper og tror at helgen i Trøndelag har gitt våre utøvere skiglede, minner for livet og nye vennskap. 

Tusen takk for en flott langhelg i Trøndelag med fantastisk flotte ungdommer! 

NB! Neste år går HL på Gålå. Da håper vi at HSK stiller med ennå flere løpere.  


Stenfjellhytta - vi mangler fortsatt noen vakter resten av sesongen 2023

Postet av Hamar Skiklubb den 22. Feb 2023

Takk til alle som har bidratt på dugnad så langt i år! Vi har hatt veldig bra salg denne vinteren, og kan melde om rekordsalg på søndag, med blant annet 200 registrerte salgstransaksjoner!  Familien Holten/Raknerud (bildet) er blant de som hvert år har vakt på Stenfjellhytta og som oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Vi mangler vakter nå på søndag 26.februar og søndag 5. mars, samt helga 25.-26. mars og påskeferien. Er det ungdommer som kunne tenke seg jobb i påsken, kan dere bare ta kontakt og vi avtaler da ett honorar dere kan få per dag.  (Tlf Ingrid 99739977)

Se ellers link for påmelding her.

Innkalling til årsmøte i Hamar Skiklubb

Postet av Hamar Skiklubb den 17. Feb 2023

Styret i Hamar Skiklubb innkaller til årsmøte mandag 20. mars 2023 kl. 18:00 på Gubbestua.

Alle dokumenter i forbindelse med årsmøtet vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene på hjemmesiden under fanen "Klubben" og under punktet "Årsmøter" / "2023". Fullstendig saksliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig senest en uke før årsmøtet.
Åpen stadion onsdag 1. februar

Postet av Hamar Skiklubb den 24. Jan 2023


Skikretsen og Hamar Skiklubb inviterer til skifest i Ankerskogen onsdag 1. februar klokken 17.00. Ta med ski, og bli med på skilek i Ankerskogen! Barn, familier og besteforeldre, klubbmedlemmer, naboklubber og alle andre er invitert. Skilek, pølsefest, lek og skisprell uten tidtaking og startnummer. For alle over 3 år.


Sterk 5. plass til Henrik Kvarstad på 15 km klassisk fellesstart på NC junior på Lillehammer i dag!

Postet av Hamar Skiklubb den 8. Jan 2023

Lillehammer Skiklubb har fra fredag til søndag vært arrangør av NC junior langrenn. Det var sprint på fredag, fristil distanse på lørdag og klassisk fellesstart på søndag. Fra Hamar Skiklubb deltok (ikke nødvendigvis på alle 3 renn) Mari Ovidia Ranestad (K18), Emma Bjørnstad (K17), Jonathan Hemb Fjeldstad (M18), Jørgen Kvarstad (M19/20), Martin Stramrud (M19/20), Erik Fjeld (M19/20), Mathias Skåret (18) og Henrik Kvarstad (M17).

Vi gratulerer Henrik med en meget sterk 5. plass i M17 på søndagens 15 km fellesstart. På bildet over ser vi Henrik på premieutleding, nr. 2 fra høyre. Henrik gikk fort hele helga, ble nr 13 på sprint på fredag og nr 14 på fristil distanse på lørdag.

Video nedenfor viser Henrik og Jørgen fra søndagens klassisk fellesstart. Selv om det var vanskelig å smøre på søndag, gikk våre utøvere på rubb, som funket fint.

 

Vi gratulerer også Mari Ovidia med sterk 15 plass i K18 og Jonathan Hemb Fjelstad med 9. pl. i M18 på sprinten på fredag. Mari Ovidia ble nr 30 og Jonathan nr 52 på lørdagens fristil. Jonathan nr. 43 på søndag. Bildet nedenfor viser Mari Ovidia på Birken skistadion på Lillehammer i helga. 

Ytterligere resultater fra helgens Norgescup på Lillehammer finner dere her.

Oppslag i HA finner du her.