Velkommen til Hamar Skiklubb!

Postet av Hamar Skiklubb den 1. Des 2023

Ekte skiglede er så mye. Det er gnistrende føre på godt smørte ski. Det er friske eplekinn og friluftsmagi. Det er å beherske teknikk og det er lek og sprell sammen med andre. Det er nye løyper, nye rekorder og ikke minst nye venner! Og disse fine opplevelsene vil vi gjerne dele med enda flere. Både med deg som er liten og vil leke, med deg som er litt større og vil trene med andre, med deg som vil satse og med deg som vil beholde skigleden livet ut.


Livslang skiglede

Hamar Skiklubb består av medlemmer i alle aldre og engasjerte gode trenere, som alle har til felles at vi er ordentlige skientusiaster. Vi er lykkelige når snøfillene begynner å dale i november, og priser oss heldige med mange flotte og snørike nærområder å boltre oss på. Uansett liten eller stor, så er målet vårt å gi gode opplevelser året rundt i frisk luft og i godt selskap.


Skaper de gode opplevelsene sammen

Ingrid Robøle er leder i Hamar Skiklubb, og sier at trivsel, tilhørighet og trygghet er viktige og samlende verdier for alle de 350 medlemmene som klubben i dag består av. – Ski er noe som kan berike livet ditt fra barndommen og helt frem til pensjonstilværelsen, og på veien tar du med deg mange positive egenskaper. Man lærer å være del av et miljø, sette seg mål og jobbe strukturert, og dette er fin lærdom fra idretten som man kan ta med seg videre inn i studier og arbeidsliv. Dessuten slår vi et slag for utendørs folkehelse og legger til rette for at barn fra de er små skal få oppdage gleden av å være ute i naturen, forteller Ingrid, og legger til at treningene ofte avsluttes med god felles kveldsmat rundt bordet. 

Send oss gjerne en mail dersom du vil komme og prøve deg hos oss, eller meld deg inn her

 

Skal være et rimelig tilbud for medlemmene

Hamar Skiklubb er opptatt av at langrenn skal være et tilbud for alle, og jobber derfor aktivt for å holde kostnadene nede for medlemmene sine. – Vi vil virkelig ikke at økonomi skal stå i veien for skigleden, dette skal være et tilbud for alle. Derfor arrangerer vi byttedager, har egne bruktsider for klubben og vi har kjøpt inn både ski og rulleski for felles bruk til de som vil komme og prøve seg litt før de melder seg inn i klubben. Vi har en sterk dugnadsånd og sammen sørger vi for god smørehjelp til alle renn. Vi arrangerer også sommerskiskole hvert år for barn mellom 10 og 16 år til en lav pris sammenlignet med andre tilbud, og er ellers opptatt av å benytte oss av kortreist trening ved å bruke områdene rundt oss, som for eksempel Hamar rulleskipark på Stavsberg.

 

Lek og sprell for de minste skistjernene

– I tillegg har vi også et gratis opplegg for de minste i vakre og sentrale Ankerskogen, der vi etter jul inviterer til tre kvelder med skileik for de som er 4 år og eldre. Og du trenger ikke være medlem for å bli med! Målet er simpelthen at det skal myldre av små glade skientusiaster disse kveldene. Vi gleder oss alltid veldig mye til dette, og kommunen hjelper oss med å produsere snø som skal sørge for rom og plass til både basing, lek og gjerne også litt øving.


Et bredt organisert treningstilbud fra skolealder

Hamar Skiklubb har et bredt treningstilbud til de over 8 år. Fra 12 år og oppover begynner også et strukturert samarbeid med de andre klubbene i nærområdet. Ansvarlig for yngres i Hamar Skiklubb, Hans Martin Raknerud, mener at samarbeid på tvers av klubber er et svært viktig ledd i å skape et best mulig skimiljø. – I SamSki og 3Ski samarbeider vi med Vang og Ottestad, samtidig som Hamar Skiklubb som helhet også samarbeider med andre klubber. Når man trener sammen så blir man kjent på tvers og det skapes et fint fellesskap. Derfor er dette noe vi er veldig opptatt av. Yngres består av utøvere mellom 8-16 år. – Her foregår det skitreninger og aktiviteter i bredt spenn, tilpasset hver aldersgruppe, hovedsakelig fordelt på to og to år i alder. Vi er 2-3 voksne per gruppe og arrangerer skitreninger og legger til rette for at medlemmene får muligheten til å delta på de klubbrennene de selv vil. Vi oppholder oss for det meste i nærmiljøet, som Furuberget, Ankerskogen, Gåsbu og på Stavsberg rulleskianlegg i sommerhalvåret, forteller han.

 

Juniorgruppa – 17 år og eldre

André Kvarstad er leder for juniorgruppa, som består av utøvere fra 17-år og oppover. – Som leder på vegne av disse aktive og engasjerte ungdommene, så er jobben vår å tilrettelegge trening ut fra nivå og behov. Det er viktig å skape et treningsmiljø de trives i, der de har det gøy og ikke minst der de føler at de blir tilbudt et godt opplegg som skaper personlig utvikling. I denne gruppen finnes både de som satser, og de som ikke gjør det, så spennet er stort. Her skal vi rett og slett tilby trening og fellesskap både for verdensmesteren og kretsrennutøveren! De fleste har gått gradene fra de var små, og noen er tilflyttere til Hamar. Vi organiserer treninger og renn med naboklubbene slik at de sammen blir et sterkt fellesskap og et større miljø, får tilgang på flere dyktige trenerressurser og ikke minst et godt og tilrettelagt treningstilbud. Juniorgruppa er et godt bevis på at Hamar Skiklubb følger deg gjennom livet, sier André.

 Les mer om Hamar Skiklubb, aktiviteter og treningstider her


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.