Bruk av bilder på hjemmesiden og på vår FBside/-grupper

Postet av Hamar Skiklubb den 16. Jan 2019


Isak Brenden, HSK, med tillatelse fra EF Sportsfoto

Fotografer, media og billedbyråer har rettigheter til egenproduserte bilder. Det betyr at rett til bruk av bilder enten må kjøpes eller forespørres om. Hamar Skiklubb er nå bøtelagt for å ikke ha overholdt opphavsretten. Dette skjedde ved et innlegg på hjemmesiden for 2,5 år siden ifb KGP, der vi uten videre hadde kopiert og limt et bilde som NTB Scanpix hadde rettigheter til. 

Vi må derfor be om at det på ovennevnte sider kun publiseres bilder som enten er egenproduserte eller som man av rettighetshaver har fått lov til å benytte, typisk mot at navnet til fotografen står under bildet.

Siden moderne søkemotorer både finner det meste samt at de også kan gå langt tilbake i tid, vil det være en risiko for ytterlige bøter på det vi har lagt ut. Vi ber derfor om at alle som har lagt ut artikler på nevnte sider, går i gjennom sine artikler og fjerner aktuelle bilder. 

Vi har forstått at deling av artikler og bilder er lov, da det er originalartikkelen som bærer ansvaret for å overholde opphavsretten.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.