Nytt tilbud for parautøvere - stor takk til Gry Karina som er ildsjelen bak prosjektet!

Postet av Hamar Skiklubb den 15. Mar 2023


Høsten 2020 tok 2-3 engasjerte foreldre (med Gry Karina Kjølle i spissen) til barn med funksjonsnedsettelse kontakt med leder i Hamar Skiklubb. Ønsket var å få til et tilbud for barn med funksjonsnedsettelse i alderen 12 år og eldre. Hovedstyret i HSK gikk i oktober 2020 inn for å sette i gang et tilbud for barn i alderen 12 år og oppover. Gry Karina Kjølle, hovedansvarlig for trenerressursene, er behjelpelig med koordinering av kontakt mellom foreldre og trenere, bistår på treninger ved behov og diverse administrasjon av søknader for parautøverne. Dette initiativet har nå resultert i ett prosjekt som skal inkludere mange idretter, midler er gitt fra Sparebankstiftelsen og en prosjektleder er nå ansatt i 70 % stilling i HIL. Fantastisk - gratulerer til Gry Karina og alle andre som har stått på!

 Les hele saken i HA:  https://www.h-a.no/mange-i-denne-gruppen-blir-staende-utenfor-en-ressurssterk-familie-kan-ordne-det-men-ikke-alle-er-i-den-kategorien/s/5-139-1152105


Gry Karina Kjølle (i midten) sammen med trener Liv Tone Heramb til venstre og leder Ingrid Robøle til høyre
Kong Haralds Ungdomsstafett 2023

Postet av Hamar Skiklubb den 11. Mar 2023


Henrik Sebastian Jensrud og Sturla Dahl Bøhleng representerte lørdag Hedmark Skikrets i Holmenkollen under Kong Haralds Ungdomsstafett 2023. Hedmark Skikrets stilte med to lag, og Henrik og Sturla ble tatt ut med utgangspunkt i tidligere prestasjoner gjennom sesongen. Kong Haralds Ungdomsstafett arrangeres årlig som en MIX stafett for 15 og 16 åringer. Stafetten ble gitt i «gave» til Kongen i forbindelse med hans 80 års dag 21.02.17. Ungdomsstafetten arrangeres samme helg som verdenscupen i Holmenkollen. Hedmark sine to lag endte på 6 og 16. plass. Vi gratulerer med deltakelse og strålende innsats!Årsmøte mandag 20.mars kl 18.00 på Gubbestua

Postet av Hamar Skiklubb den 2. Mar 2023

Til medlemmene i Hamar Skiklubb 28. februar 2023


ÅRSMØTE

Styret viser til innkalling lagt ut 17. februar 2023 på skiklubbens hjemmeside. Vi minner om

årsmøte i Hamar Skiklubb mandag den 20. mars 2023 kl. 18:00 på Gubbestua

(Gubbestuvegen 6, 2315 Hamar).

Fullstendig saksliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene på

hjemmesiden til Hamar Skiklubb under fanen «Klubben» under punktet «Årsmøter» /

«2023» senest èn uke før årsmøtet.

For å ha stemmerett må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av skiklubben i minst èn

måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. For

mer informasjon om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se idrettslagets lov §5 til §8.

VELKOMMEN TIL ÅRSMØTET!

PS: ønsker du å være med i ett utvalg eller lyst på andre verv, ta gjerne kontakt med valgkomiteen ved Espen Almlid, tlf 91821150.

Med vennlig hilsen

Styret
Rapport fra Hovedlandsrennet 2023, Meråker 24.-26. februar

Postet av Hamar Skiklubb den 1. Mar 2023

Forfatter: Erik Bøhleng

Hamar skiklubb hadde med 4 utøvere til Hovedlandsrennet (HL) i Meråker. Det var Kristin Syversen (J16), Henrik Sebastian Jensrud (G15), Erik Stramrud (G16) og Sturla Dahl Bøhleng (G16).  Fra Hedmark skikrets stilte vi med 38 utøvere og totalt var det ca. 800 stk. fra hele landet. 

Vi fikk tre fantastiske renn dager i Trøndelag og unngikk heldigvis det verste av Trønderværet. For første gang testet Norges Skiforbund lik smøring for alle. Et par ski for hver utøver ble levert inn dagen før og all glider smurning ble gjennomført likt for alle utøverne. Utover litt startproblemer torsdag kveld fungert dette veldig bra. Håper denne løsningen vil bli videreført! 

Det var flotte forhold fredag med skicross og sprint. Skicross var for første gang en offisiell øvelse i HL. Kristin gikk inn til 85. plass, Henrik fikk en flott 4. plass, Erik fikk en 63. plass og Sturla 8. plass. Henrik gikk videre fra prologene og klarte nesten å kvalifisere seg til semifinale med 3. plass i sitt heat. En super innsats av våre! 

Lørdag var det duket for klassisk 5 km og 7,5 km (G16). Det ble enkle smøreforhold og alle utøvere fikk flotte ski, like forhold og en fin skiopplevelse. Våre utøvere leverte flotte løp i tøffe løyper i Meråker. Kristin fikk 108 plass, Henrik 12. plass, Erik 157. plass og Sturla 43. plass.  

Søndag sto stafett på programmet, noe som er høydepunktet i HL. Trønderværet slo til med regn/sludd og null grader. Smørerne fikk mer å bryne seg på, men løste oppgaven med glans. Det var 70 jentelag på startstreken (4 stk fra Hedmark) og 101 guttelag (4 stk fra Hedmark). Utrolig, men sant gikk begge startene i stafetten veldig fint for seg uten noen fall eller stavbrekk. Alle våre løpere gjennomførte supre etapper på sine lag og alle løftet seg litt ekstra på stafetten.  

Hovedfokus på HL er skiglede, trygghet og miljøbygging! Dette fikk Hedmark skikrets og utøverne til på en veldig bra måte med hovedleder Astrid Hermansen i spissen. Vi var også så heldig å ha med Anita Moen som motivator og rådgiver under hele HL.  De aller fleste fra Hedmark skikrets bodde samlet på Scandic hotell Hell og sosialisering mellom utøvere intern i Hedmark og med andre kretser var hoved aktiviteten på hotellet.  

Vi håper og tror at helgen i Trøndelag har gitt våre utøvere skiglede, minner for livet og nye vennskap. 

Tusen takk for en flott langhelg i Trøndelag med fantastisk flotte ungdommer! 

NB! Neste år går HL på Gålå. Da håper vi at HSK stiller med ennå flere løpere.